Sådan vælger du det rigtige tæppe

Trænger dit hjem til fornyelse og lidt ekstra hygge? Så er et tæppe et oplagt valg. Vi giver dig her nogle brandvarme tips til, hvordan du vælger det helt rigtige tæppe.

Der er mange fordele ved at indrette med tæpper. Tæpper er med til at binde rum sammen, skabe atmosfære, forbedre akustik og er i sin enkelthed et æstetisk stykke interior. Foruden dette, er bløde tæpper også komfortable på bare fødder på hårdere underlag.

Design dit eget tæppe
Når du vælger nyt tæppe, er det naturligvis vigtigt, at udtrykket i tæppet falder indenfor din smag. Men før farver og farver, bør du overveje hvilket materiale, der er mest praktisk ift. hvor tæppet skal ligge. Alle tæpper hos WeRug tåler rengøringsmiddel og kommer med enten 5 eller 10 års slidgaranti. Men der er forskel på, om tæppet skal ligge i entréen eller under sofabordet.

Hos WeRug har vi tre tæppematerialer; 100% sisal, 100% uld og 100 % polyamid (også kendt som traditionel tæppetekstil). Alle tre materialer er slidstærke.

Her kommer fem simple råd:

Råd #1
Et tæppe under spisebordet skal gerne være så bredt, at stolene kan trækkes ud, uden at benene trækkes henover tæppets kant. Overlockkanten fra WeRug kan godt holde til det, men det bliver noget bøvl for dig og dine gæster, og er ikke særlig praktisk. Ofte er dette 50-60 centimeter, men afhænger af stolene.

Råd #2
Et tæppe under sofagruppen skal være mindst ligeså bredt som sofaens bredde, og gerne +10% på hver side af sofaen. Sofaen skal gerne stå mindst 20 centimeter inde på tæppet for at give en sammenbindende fornemmelse. Du behøver slet ikke stille hele sofaen på tæppet, men giv det gerne min. 30 centimeters overgang – og husk, hvis du gerne vil spare lidt penge, så er det altså en fornuftig måde at spare et par kvadratmeter på.

Råd #3
Et tæppe med lænestole på (fx på modsatte side af sofaen) falder under samme grundregel; lad lænestolene stå mindst 20 centimeter inde på tæppet for at skabe sammenhæng.

Råd #4
Et tæppe i det lille sofamiljø må ikke gå for langt ud på den anden side af sofabordet. Hvorfor? Fordi er der en risiko for, at sofagruppen ser undermøbleret ud og rummet kan også komme til at virke mindre, end det i virkeligheden er.

Råd #5
Er tæppet og rummet så stort, at alle møbler kan stå på tæppet; så gør det. Dette giver et luksuriøst udtryk, men også et hyggeligt og harmoniskt udtryk. Foruden dette, skabes der “et rum i rummet”.

Råd #6
Er du bare helt vildt i tvivl? Så kontakt os på kontakt@werug.dk eller tlf. 28 11 19 95 og vil vil hjælpe dig det bedste vi kan.