10 råd til minimalistisk indretning

Minimalistisk indretning er blevet særdeles populært de seneste par, og har vundet stor popularitet i mange danske hjem. Minimalistisk indretning er kendetegnet ved nedtonede farver, klare linjer og lethed i form af eksempelvis tomme og rene overflader med få pyntegenstande. En minimalistisk indretning indbyder til ro og orden, hvilket kan være enormt givende at komme hjem til efter en lang og hektisk dag. 

Det kan dog være lidt svært at få personligheden til at skinne igennem med de enkle og nedtonede farver og elementer i indretningen. Vi giver dig derfor råd til at indrette minimalistisk, hvor din personlighed stadig kan ses og mærkes.

 1. Udvælg genstande der har betydning

  Inden du investerer i nye møbler og pyntegenstande, kan du med fordel gennemgå det, du allerede har. Ofte har vi allerede mange ting, som kan genbruges selvom vi ændrer indretningsstil. Udvælg genstande som er enkle i deres design, og gerne nogle der har betydning for dig, så du kan give indretningen et mere personligt præg.

 2. Fokuser på funktionelle løsninger

  Med færre møbler og genstande i hjemmet, kan det være en god ide at se efter funktionelle løsninger, når det kommer til møbler. Det kan f.eks. være møbler med skjult opbevaringsplads. På den måde kan du nemlig gemme nogle af dine ting af vejen, så du får mere luft og flere tomme og rene overflader.

 3. Skab luft imellem møblerne

  Det er vigtigt, at du skaber luft i mellem dine møbler og genstande, hvis du vil indrette minimalistisk. Et af de vigtigste elementer ved en minimalistisk indretning er at skabe gulvplads. Med meget luft mellem møblerne, kan du dog risikere at indretningen ser usammenhængende ud. Her kan du eksempelvis bruge et løst tæppe til at binde rummet sammen, uden at du mister luften og letheden. Læs mere om indretning med tæpper her.

 4. Indret med store planter og bløde tekstiler

  Med de lyse farver, lette møbler og meget luft, kan udtrykket let komme til at virke en smule koldt. Dette kan du bløde op med blandt andet planter. Vælg nogle store og enkelte stueplanter for at fastholde enkeltheden i rummet. Derudover er tekstiler som f.eks. bløde tæpper med en høj luv en god måde at tilføje hygge på. Se f.eks. The Hygge Rug og The Elegant Rug.

 5. Enkelte opbevaringsmøbler

  Minimalistisk indretning handler i høj grad om at få gemt ting af vejen, så der ikke virker rodet, og du i stedet sidder tilbage med tomme og rene overflader. Derfor kan kommoder, skænke og reoler med skabslåger eller anden front være en god løsning, da det kan gemme ‘rodet’ væk. Se efter opbevaringsmøbler, som er lette og enkle i sit udtryk.

 6. Brug varmt lys i indretningen

  Når du skal indrette minimalistisk, er det vigtigt at overveje, hvilken farve dine lyskilder har. En for hård og kold belysning leder nemlig til et meget koldt rum. Her kan en afdæmpet og varmere belysning bløde rummet op. Derfor kan det være en god ide at se efter lyskilder med varmt lys (2700 – 3300 kelvin), da det tilføjer en mere hyggelig stemning til indretningen.

 7. Hold væggene enkelte

  Undgå at hænge for mange malerier, plakater og hylder op på dine vægge. Billedevægge har været meget populære, men de kan hurtigt komme til at virke meget rodede og forstyrrende. Jo færre ting på væggen, jo mere luft og lethed får du i rummet. Vælg derfor i stedet store genstande når det kommer til vægpynt. Det kan eksempelvis være et enkelt stort billede, som fungerer som et flot ‘statement piece’.

 8. Rene og tommer overflader er vigtigt

  Indret med få pyntegenstande så du får flere rene og tomme overflader. Her kan du med fordel vælge nogle genstande, som har en særlig betydning for dig som eksempelvis et arvestykke. Dette gør, at din personlighed stadig vil skinne igennem i indretningen, selvom der ikke er mange elementer i rummet.

 9. Geometrisk formgivne møbler

  Møbler og andre genstande i geometriske former kan være med til at skabe klare og skarpe linjer. Her kan det være en idé at kigge efter firkantede, rektangulære former når det kommer til møbler og nips.

 10. Brug en kontrastfarve

  For at rummet ikke bliver for ensfarvet, kan du med fordel udvælge en enkelt kontrastfarve, som du kan bruge i indretningen. Grøn har været vældig populær de seneste par år, men vælg gerne en af dine yndlingsfarver for et mere personligt udtryk. Du kan bruge kontrastfarven i enkelte store møbler eller i flere små pyntegenstande for at få et balanceret og sammenhængende udtryk.

The Minimalistic Rug Black